Pohádka o našem jezírku

Jel kolem jednou bagr s milým a hodným bagristou, jednou hrábl do země a díra na jezírko byla na světě. Tak nějak by mohla začínat pohádka o zrození našeho jezírka. Původně jsme byli připraveni jej budovat až za rok, dva, tři, ... než nám došlo, že bychom v té době hlouběním jámy poničili kořeny stromků. Takže jsme na pozemku vyznačili provázkem a kolíky místo budoucího jezírka a jen čekali, než se kolem nachomýtne zručný bagrista.



Původně jsem zvažovala jen mini jezírko ve formě staré vany. Tak jak jsem to četla na stránkách pana Svobody: http://www.ekozahrady.com/vana.htm
Jezírko z vany z webu pana Svobody (zdroj obrázku: http://www.ekozahrady.com/vana.htm)
Jenže zkuste dnes sehnat takovou vanu! Není to žádná legrace, navíc mě odrazovaly ty hladké stěny a vlastně i velmi malá plocha. Takže jsem obrátila svoji pozornost na neekologický a obyčejný plast a nejspíše budeme kupovat klasický plastový výlisek. Firmy jsou na trhu tak maximálně tři, asi tedy bude vypadat jako větší vana (2,1m x 1,4m) na následujícím obrázku. (Doplnění po letech: tohle byla pěkná hloupost, ten plastový výlisek nikomu nedoporučuji, jsou s ním jen problémy. Vydrželi jsme to s ním sice pár let, ale v roce 2019 konečně kopeme větší jezírko a používáme folii.)
Plastový výlisek - neekologický, ale dostupný. (Zdroj obrázku: http://www.koi-jezirka.cz/)

Představuji si, že bude vypadat jako malá zelená džungle, po okrajích rozkvetlé kosatce, pěkný pařez a kapradí, na hladině leknín. A nejlépe, aby v té změti rostlinek pořád ještě byla vidět voda.

Kosatce, pařezy a větve, klidně i drobná lávka a kameny a hlavně hodně zeleně. Tak bych si představovala malé jezírko. (Zdroj obrázků: https://www.flickr.com/http://www.nrgardendesign.co.uk/ a https://www.flickr.com/)

Štítky:

Sdílení:

0 komentářů